2013-12-02

Ännu ett derby på onsdag Mörrum-Kallinge.

Läste i Blekinge Sport om publik tappet på derbymatcherna i Divison 1 F på ca: 500 personer.
För mig är det inte så konstigt eftersom man lagt de flesta derbymatcherna på fredagar. Fredagar är en dag när man ska hämta barnen på dagis, handla inför helgen och sedan ha en mys kväll med familjen.
Jag läste att man jämförde KHK när det gällde biljettpriser där det kostar 200 - 250 kronor medan det kostar. Det stod att det kostar runt en hundralapp i division 1 F och det är inte sant ståplats 100:- sittplats 140-150 kronor. Barn upp till 15 år gratis.
Utbudet är stor på TV och du kan även köpa ditt lags matcher när de spelar borta därav lite supporters som följer sitt lag på bortamatcher.
Nej man måste göra som IKEA för att locka dit publik. En kopp kaffe och en kaka 10:- eller en korv med bröd 15:- och en läsk 10:- då kommer barnfamiljerna kunna gå på hockey. Ingvar Kamprad är inte dum det är mängden du tjäna pengarna på.
Sedan bör Svenska Ishockeyförbundet göra grundserien mer regions inriktad så det inte blir för långa resor. Vi hade ett alldeles utmärkt seriesystem på 1980-talet med fyra division 1 serier och en allsvenska efter jul.
Dagens seriesystem har nästan dödat Norrlandshockeyn och förstört junior hockeyn i hela landet. Något måste göras innan det blir försent.

YouTube Video

Kallinge har en trevlig supporter skara som stötta sitt lag på ett alldeles utmärkt sätt. De verkar följa sitt kära Kallinge på alla derby matcherna troget. Som nu sist i Olofström tror jag det fanns mer Mörrums supporters läktaren än vad Olofström hade. Tyvärr blev det förlust men jag hoppas Mörrum ladda om batterierna mot Kallinge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar