2015-10-09

Mörrums Hockey Magazine Nr1 dec 2002

Då Mörrums GoIS IK låg i Allsvenskan var det fyra kända Goisare som gjorde Mörrums Hickey Magazine: Robert Sörensen, Berth Wadström, Sakarias Johansson och Paul Bergholtz.
Var inne och läste en intervju som Berth Wadström gjorde med målvakten Tommy Grahn. För mig är nog Tommy en av de bästa målvakterna som Goiset haft genom tiderna. (Idag har man lättare och större målvaktskydd). Många av våra äldre supporters minns nog 4-4 matchen mot HV71 och underläget mot Nybro 2-5 till vinst med 6-5 på fyra minuter. Grasse som han kallades av nästan alla i Mörrum och Karlshamn, var en härlig kille som spred glädje om kring sig.
Det var tränaren Håkan Nygren som tog Tommy Grahn med sig ner till Mörrum från Timrå IK 1980. Timrå IK är en anrik klubb som fostrat många duktiga hockeyspelare. Det var Thord Johansson som upptäckte Grasse när de spelade gårdshockey. Thord som också hamnade i Mörrum som både spelare och Tränare.
Det blev 7 säsonger i Mörrums GoIS IK 4 assist på 227 matcher.
Tommy var ganska tacksam att tekna av med sitt långa hår.
Både Mörrums GoIS IK och Tommy har något gemensamt att tacka Thord Johansson för han tjänster som spelare, tränare och som en fantastisk människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar