2015-03-19

I morgon händer något ovanlig då inträffar en spektakulär solförmörkelse. En viktig derbymatch Olofströms IK -Mörrums GoIS IK 19.00 HBM-ARENA.

Lite fika på altanen och 25 grader i solen men i morgon blir det kallare enligt meteorologen.
Fredagen 20 mars klockan 09.43 kommer månen att börjar täcka över solen och vid klockan 11.00 kommer solen vara nästan helt täckt.
Mörkast kommer kommer det vara uppe i norrland där solskivan är täckt upp till 80 procent.
Så det gäller att passa på för något liknande inträffar nästa gång 2039.
Solförmörkelser är vanliga, men sker oftast över obefolkade platser, över ödemarker eller Atlanten. 71 procent  av jorden är ju täckt av vatten.
Så låt oss hoppas att solen skiner över södra Sverige i morgon.
Men var försiktiga använd svetsglas de släpper in minimalt med ljus, det är farligt att använda en CD-skiva och kika genom ytan på CD-skivan. Mo
Vi får väl höra vad vår käre meteorologen har för prognos till i morgon över södra Sverige. Som alla vet så kan meteorologen vara en riktig luring ibland.
Den 20 mars är det vårdagjämning då dag och natt är lika lång.

Sedan får vi inte glömma derbymatchen Olofströms IK -Mörrums GoIS IK i HBM-Arena en viktig match för båda lagen om en Plats i HockeyEttan. Skulle både Olofström och Tyringe  vinna hamnar alla tre lagen på 16 poäng. Men vinst för Mörrum då har nog Goiset en fot i HockeyEttan även nästa säsong.
Alla Goisare till HBM-ARENA på fredag!
Visst är det härligt att vara Goisare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar