2013-02-26

Vad är det som händer med hockeyklubbarna i Sverige.

Många av Sveriges Ishockey klubbar har stora problem med sin ekonomi den här säsongen. Spelarna får betalt från statliga lönegarantin. Det började med Borås HC och det kom nya signaler att Leksands IF hade stora problem. Sedan fick man höra att Tingsryd också hade ekonomiska problem och att även Olofström sökt hjälp av kommunen. När jag var i Mariestad så fick jag höra att även M BoIS hade problem med ekonomin.
Idag kan man läsa i Kristianstadsbladet att pengarna är slut.
Ordföranden Johan Svensson säger att spelarna kommer få ut sina löner via statliga lönegarantin.
Rykten går att fler klubbar har problem med sin ekonomi.



Något måste göras så vi slipper dessa negativa nyheter om vår älskade sport.
Börjar med att inget lag kan värvar någon spelare utan att kunna visa upp en positiv ekonomi för att få en spelare godkänd av svenska Ishockeyförbundet.
Det verkar vara så jäkla lätt att luras med i jakten på spel i en högre serie. De senaste åren har det varit flera klubbar som fått byta namn och kommit tillbaka och inte lärt sig av förra smällen.
Nu hoppas jag att något görs från förbundshåll. Man gjorde om serierna från 4 division i serie och skapade en allsvenska som har tagit död på Norrlands hockeyn.
Nu kan inte ishockeyklubbarna skylla på Svenska Ishockeyförbundet det var klubbarna som röstade fram det nya serie upplägget.
Detta serie upplägg håller på att ta död på många anrika Ishockeyklubbar i landet. Något måste vara fel när en division i klubb har spelat färdigt den 17 februari mitt i den snörikaste månaden.
Jag vet att hur svårt det kan vara med att få ekonomin att gå ihop och att det kan vara svårt att säga nej till att förstärka laget. Men i bland får man sluta tror på tomten det slutade man göra vid 5-6 årsåldern.
Låt oss hoppas att det fattas kloka beslut i dessa anrika klubbar nu så vi får se deras klubbmärken även i framtiden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar