2013-05-11

Goisaren gratulerar Pär Djoos som fyller 45 år på självaste Mörrums national dag 11 Maj.

Grattis Pär på 45 årsdagen i dag är det fest i Mörrum 11-Maj. Det känns roligt att ha en tränare som fyller år samtidigt som Mörrum fira 11 Maj.


Pär Djoos har en lång hockey karriär bakom sig som började i Mora IK. Pär var bara 16 år när han fick göra debut i Allsvenska Mora. Sedan blev det Brynäs IF där han fick chansen att utvecklas som hockeyspelare och kom med i Tre Kronor och även prova på spel i NHL. Kom med i VM laget och fick spelar tillsammans med legender som Kent Nilsson och Håkan Loob och vann VM silver i sitt första VM.
1986 blev listad av Ditroit Red Wings debut året gjorde Djoos 26 matcher i NHL, innan han blev bortbytt till New York Rangers. Där han i början hade problem med ett knä.
Gjorde Succé med toppspel i Rangers där det blev 19 poäng.
Efter fyra år utomlands - tre i NHL och ett iSchweiz - kom Pär hem till Sverige där han avslutade sin karriär. Via Frölunda och Södertälje, hem till Brynäs 1996.


Det var där han gjorde sin mest framgångsrika period 1999 blev det SM guld med Brynäs och VM spel.
Djoos som lade skridskorna på hyllan 2003. Fick lägga av på grund av en njure som inte fungerade något vidare. Blev opererad men det gick inget vidare, har problem med den än idag.


Idag är han tränare i Mörrums GoIS Ishockeyklubb och det är vi jäkligt stolta för.


Vi alla Goisare önskar Pär Djoos en härlig 45- årsdag!
Glöm inte besöka 11 maj och stödja Mörrum Hockey genom att köpa lotter och se om du skjuter hårdast i Mörrum.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar