2011-10-02

Igår åkte vi ut och satte 200 Torskarkrok.







Det var lite dimma när vi åkte ut på havet. Under tiden vi satte torskar kroken så lättade dimman och det blev jätte fint väder. På väg hem till Hallö så var det varmt och soligt som en sommardag i juli månad.

YouTube Video


Idag klockan 6 på morgonen låg dimman så tjock att det gick inte se Fölsö. Vi gav oss ut förväntansfulla på ett bra fiske men se där fick vi lång näsa. De första 50 kroken vi drog fick drog vi upp en Torsk. Efter 50 krok kom första beviset på att Sälen varit framme och ätit upp de största Torskarna. När dragit sista kroken kom det en liten fågel och landade vid båten den kunde inte lufta från vattnet, så Sterner tog upp den i båten. Jag tog fågeln lade den i en spann.





Svårt att se om det var en Trast av något slag, om någon vet var det är för fågel hör av Er.

Fångsten blev 13 torskar som vi feleade.
Alla pratar om att det inte finns varken Torsk eller Lax i havet och det är inte så konstigt.
Så här mycket säl har det aldrig funnits längs Blekingekusten som nu. För fem år sedan var det väldigt sällsynt att se en säl i Karlshamns skärgård.
Skarven "Ålakråkan" är också en stor bov för fisket.






Länsstyrelsen borde införa en större skyddsjakt på säl och Skarv. Gör man inte detta nu så kommer det att ta lång tid bygga upp Torsk och Laxbeståndet i Östersjön. I Mörrumsån lär det bli svårt att fånga en Lax i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar