2015-08-19

Idag gratulerar Goisaren en legend på sin födelsedag.


Per-Anders "Päran" Gustavsson gjorde sin debut i Goiset under Håkan Nygrens tid som tränare.
Efter säsongen 1982-83 tilldelades Päran priset som årets Rookie.
Päran var en spelar som verkligen offrade  sig och täckte skott i alla lägen. Det blev besök på många sjukhus runt om i landet för att sy och lappa ihop Päran. Han var  lite av en skräck för motståndarna  alla visste att Päran var inte lätt att möta.
Det fanns en GoIS anda i klubben och en  supporterklubb som ställde upp i alla väder drog i massor med pengar till klubben, utan dessa eldsjälar hade inte Mörrums GoIS IK överlevt men några år.
Sedan var det några ungdomar som bildade Blue Farmers 1978 , jag tror det var bröderna Nilsson Tobbe, Jocke , Hutten och Mage, Krille, Kinkan kända Mörrums grabbar.Blue Farmers ordande bussar till alla bortamatcher och hade hand om parkeringen på Jössa. De här grabbarna såg verkligen till att få fart på läktarn, innan var det Nisse "Spader" Persson som värmde upp publiken.
Goisaren hoppas du får en härlig födelsedag. 
En gång Goisare alltid Goisare.
Idag åker Mörrums GoIS IK till Kristianstad för att spelar en Träningsmatch. Som alla vet var det dör Jens Svensson börjarde spela hockey. Nu står han i båset som tränare för Goiset och i det andra står Mörrums fostrade Fredrik Berglind. Visst ibland kan det kännas konstigt men visst är det härligt att vara Goisare! 
Lycka till Jens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar