2012-07-23

För 33 år sedan Mörrum-Karlskrona IK. Finns Du med på bilderna?

Mörrums första match i division 1 blev Karlskrona IK på Jössarinken. Mörrum vann derbyt med 3-0. Ilkka Laaksonen överlista KIKs målvakt Mats Hivell genom att göra 1-0.
Illka spelade bara två säsonger 27 mål 22 ass.
Kanske Du kommer ihåg denna historiska match där legenden Thord Lundström från Brynäs IF stod som tränare i Mörrums båset. Bröderna Gary och Glenn Paulsson tillsammans med Lars Lönqvist, Mats Bergqvist och målvakten Lars Svensson mmm.
Målgörare i matchen mot KIK Ilkka Laaksonen, Bengt-Anders Svensson (Borneus idag) och Hemma sonen Gary Paulsson ( kolla vad lik han är sin son Marcus Paulsson ).

Paavo Reivilä i duell med KIKs Kristian Persson framför mål.

Ett av Ilkka Laaksonens 27 mål i Mörrums tröjan. Nr.21.

Den här matchen var den Jag minns eftersom Mörrum nykomling och KIK var storebror i länet. Idag har de tagit sig tillbaka platsen som Nr.1 efter att gott i konkurs med KIK men nu i ett annat namn KHK. Mats Johansson och hans medarbetare har gjort ett bra jobb.
Som alla vet det svänger fort inom hockeyn inget är för evigt.
Visst är det härligt att vara Goisare!
Skönt att ligga i sängen och minnas även om det gör ont så är det mycket lättare då.

Gary Paulsson är något av en legend i Mörrum. Talade med Mats Bergqvist som tycket att de var Gary som var den store hjälten i Tranås.

1 kommentar:

  1. Kommer ihåg matcherna mot det RIKTIGA Karlskrona.Det var införmatchen reportage i KVP och på löpsedlarna stod det "SLAGET OM BLEKINGE".
    Minns även när GOISET började rivningen av BoRohus.
    Man blir nästan lite fuktig i ögat när man tänker tillbaka.
    Krya på dig Bebben
    MVh SÄLEN

    SvaraRadera