2011-09-08

Idag kom en känd Hockeylegend på besök uppe på kansliet.

Fortfarande kommer de gamla hockeyspelarna ner till lilla Mörrum och hälsa på. Idag var det Ulf Hansson tillsammans med sin gamle arbetskamrat Arne Andersson.





Ulf Hansson kom till Mörrum som nybliven svensk mästare tillsammans med Hannu Niemi (Marcus Niemis Pappa). Detta var en stor värvning som gjorde eko över hela Sverige. Det skrevs spaltmetrar om lilla Mörrum på den tiden. Ulf berättar att det var nog den härligaste tiden när han var i Mörrum. Han fick nog lära sig av Glenn Paulsson "En gång Goisare alltid Goisare".
Ulf tyckte det var väldigt tråkigt med Stefan Livs bortgång, som verkligen var ett föredöme för svensk hockey han var nog älskad av hela hockey Sverige. Först gick tankarna till hans fru ock två barn och alla de övriga familjer som blev drabbade.




Ulf var med om två play-off till elitserien 81-82 och 82-83. Uffe spelade i 4 säsonger det blev 123 matcher 59 mål 50 assist=109 poäng i tröja nr.11.





Även Uffe blev avritad av lille Bebben det var många som blev det på den tiden.




Uffe fick träffa våran egen legend Michael Thoresten en guda benådad hockeyspelare som är ledare i ungdomsgruppen.





Glöm inte matchen på fredag. Vi kommer att hålla en tyst minut för Stefan Liv och hans lag Lokomotiv Jaroslavl som dog i flygkraschen.




Du kan spela på powerplay på Mörrum-Olofström jag var nere på Mörrums Tobak och köpte en andel. Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Väldigt fint gjort av er att hedra Stefan och hela hans lag med en tyst minut!

    SvaraRadera
  2. KUL att Uffe hälsar på. Skoj att se även Arne (gammal vän till familjen). Är Uffe kvar i Danmark..? Håller på med hockey än..?

    Kram på dig Bebben.. ha en ljuvlig höst..!

    Annukka

    SvaraRadera
  3. Rigtig god og spændende side! Arbejder sammen med Ulf, og synes bestemt at hele hans person og kollegiale engagement i hverdagen bæger tydlig præg af hans professionelle kompentencer inden for ishokeysporten.

    Mvh Michael.

    SvaraRadera